دیوار جداکننده ساختارهای خشک،برای تقسیم فضاهای داخلی ساختمان استفاده می شوند.دیوارها شامل سازه های فولادی سبک، ساخته شده با مقاطع U و C بوده که پنل های گچی در یک یا چند لایه، به وسیله پیچ مخصوص بر روی آن ها نصب می شوند. درزهای میان این صفحات به وسیله نوار و بتونه مخصوص درزگیری شده و بدین ترتیب سطحی یکپارچه حاصل می شود. این دیوار قابلیت اجرای رنگ، کاغذ دیواری، کاشی و پوشش های دیگر را خواهد داشت. فضای خالی داخل دیوار، امکان استفاده از انواع عایق های حرارتی و صوتی را فراهم نموده و عبور و دسترسی به تاسیسات الکتریکی و مکانیکی را میسر می سازد.
مزایا:
سرعت بالای نصب و اجرا:
نصب سریع و آسان زیرسازی و پنل های گچی و سپس بتونه و درزگیری ، عوامل مهم در سرعت بالای اجرای دیوارهای کاذب درایوال بوده، به طوری که با حداقل نیروی انسانی و نصاب میتوان در کمترین زمان سطوح بیشتری را اجرا کرد.مزیت دیگر این دیوارها نسبت به دیوارهای سنتی که باعث سرعت در اجرا میشود ، رنگ آمیزی دیوار بلافاطه پس از اجرا میباشد که در کاهش اجرای زمان پروژه ها تاثیر میگذارد. سرعت بالای این ساختار در کاهش هزینه های کلی پروژه بسیار موثر است.
اجرای آسان:
نصب دیوار درایوال به حدی آسان است که در بسیاری از کشورهای دنیا، افراد معمولی، مصالح دیوار را از فروشگاه های مصالح ساختمانی خریداری کرده و با مطالعه دستور العمل های مربوط به دیوار و با استفاده از ابزار ، خود نسبت به نصب آ ن اقدام می کنند.
دقت بالا در اجرا:
ساختارهای خشک از انواع ساخت و ساز صنعتی ساختمان به شمار می روند. به دلیل روش نصب آسان و استاندارد، نواقص اجرایی و هزینه های ناشی از آن کاهش یافته و عملیات نصب با پرت بسیار کم مصالح و صرفه جویی در آن، و تعداد نیروی انسانی و صرفه جویی در زمان همراه است.
مقاومت در برابر زلزله:
عملکرد لرزه ای دیوارهای جداکننده ، بدون شک مهمترین مزیت این نوع دیوار به ویژه در کشور لرزه خیزی مانند ایران محسوب می شود. دیوارهای درایوال به خوبی می توانند در مقابل نیروهای زلزله در امتداد عمود بر صفحه خود مقاومت کند. محاسبات نشان می دهد که دیوارها در برابر شتاب هایی به بزرگی بیش از ۵ g مقاومت دارند ( این در حالی است که شتاب مبنای طرح در زلزله خیزترین مناطق ایران حداکثر ۳/۵g می باشرد). این نوع دیوار دارای رفتار میان قابی مناسب بوده و کاملا انعطاف پذیر می باشد. با اجرای اتصالات مناسب می توان این دیوارها را از قاب های سازه منفک نمود تا از اثرات متقابل بین دیوار و سازه به طور کامل جلوگیری شود. همچنین دیوار دچار شکست انفجاری نشده و آوار بر جای نمی گذارد.
کاهش بار مرده ساختمان:
دیوارهای درایوال به طور متوسط ۶۰ تا ۹۰ درصد نسبت به دیوارهای بنایی سنتی سبک تر هستند. به لحاظ اقتصادی، سبک سازی موجب می شود که مخارج تامین ایستایی سازه کاهش یابد. سبک کردن اجزای غیر سازه ای، علاوه براین که نیروهای جانبی ناشی از زلزله را کاهش می دهد، نیروی قائم ناشی از بار مرده وارده بر ساختمان را نیز کاهش داده، در نتیجه پی و مقاطع مورد نیاز تیر و ستون بسیار بهینه و اقتصادی می گردد.